Profesori biologie
Prezentare generala
Activitatea desfăşurată în cadrul acestei catedre se evidenţiază în primul rând prin rezultatele obţinute în ultimii ani la Olimpiadele Naţionale de Biologie. Amintim în acest sens, câteva nume: ILIE MIRELA DIANA, BACA LUISA GEORGIANA şi GUTUE CRISTINA. Drumul elevilor către aceste performanţe a fost coordonat în cadrul orelor de curs, dar mai ales prin realizarea grupelor de excelenţă, care funcţionează în colegiul nostru. În aceeaşi direcţie a acţionat şi străduinţă membrilor catedrei de a publica culegeri de teste, care să vină în sprijinul elevilor cu aptitudini pentru acest obiect. Ca un final aşteptat, numărul elevilor care susţin Examenul de Bacalaureat la obiectul biologie este semnificativ, iar notele obţinute de aceştia sunt foarte bune.
Colectivul catedrei este preocupat permanent de perfecţionare şi de stabilirea de colaborări cu autorităţile în domeniu. Realizarea de sesiuni de comunicări ştiinţifice, găzduite de şcoala noastră, cu prilejul Zilei Internaţionale a Mediului, a devenit o activitate la care răspund foarte mulţi colegi de specialitate, din diferite şcoli. Girul calităţii acestor lucrări este dat de prezenţa reprezentanţilor de la Universitatea din Piteşti, Muzeul Judeţean Argeş, cu care avem o strânsa colaborare în ciclul de acţiuni “Ziua Mondială a Munţilor Responsabilitatea actului didactic este demonstrată şi de alegerea colegiului nostru ca unitate şcolară de realizare a stagiului de pregătire a studenţilor de la Facultatea de Biologie din Universitatea Piteşti. În sprijinul acestei forme de activitate, catedra noastră a venit cu realizarea unui Suport Metodologic, publicat la Editura Universităţii şi devenit între timp un material de mare utilitate pentru viitorii profesori de biologie.
Profesorii din catedra noastră îndeplinesc pe lângă calitatea de mentori, pe cea de metodişti şi de membri ai Consiliului Consultativ de Biologie. Este cunoscută, în acest sens, solicitarea profesorilor din colegiul nostru, pentru realizarea subiectelor la olimpiadele locale.
Activităţile realizate în cadrul catedrei şi mai ales noutăţile din domeniul biologiei sunt aduse la cunoştinţă elevilor, în fiecare an şcolar, prin paginile revistei “ECOU “. Demnă de subliniat este participarea catedrei noastre la realizarea subredacţiei Argeş a revistei de biologie “Genesis” în care au publicat diferite articole, foarte mulţi colegi din judeţ. De asemenea este cunoscută implicarea membrilor catedrei în derularea proiectelor finanţate de Uniunea Europeană: “Lecţia de democraţie” şi “Educaţie pentru voluntariat” realizate în cadrul Asociaţiei “Junimea”.
Într-un viitor foarte apropiat lecţiile de biologie se vor desfăşura într-un laborator dotat cu aparatură modernă, deoarece acţiunile în această direcţie au fost demarate şi o bună parte din materiale sunt deja achiziţionate.
În fiecare an, în luna mai, cu ocazia Zilelor Colegiului “I. C. Brătianu” catedra noastră va încânta privirea şi vă oferă imagini demne de fotografiat, în cadrul Expoziţiei de Plante Decorative, realizată cu multă pasiune şi real talent de profesoarele de biologie. A devenit deja o tradiţie, transformarea holului principal al colegiului într-o adevărată grădină botanică.
În fiecare an, în luna mai, cu ocazia Zilelor Colegiului “I. C. Brătianu” catedra noastră va încântă privirea şi vă oferă imagini demne de fotografiat, în cadrul Expoziţiei de Plante Decorative, realizată cu multă pasiune şi real talent de profesoarele de biologie. A devenit deja o tradiţie, transformarea holului principal al colegiului într-o adevărată grădină botanică. Cu siguranţă încă foarte multe lucruri se pot face în cadrul activităţilor acestei catedre. Entuziasmul elevilor şi dăruirea profesorilor, va fi în continuare, formula care va asigură succesul.