Rezultatele cautarii tale

EcOprovocarea

ECOBRĂTIANU

EcOprovocarea continuă la Colegiul Naţional  ”Ion C. Brătianu” şi în anul şcolar 2019-2020!

Ne-am propus să continuăm un proiect la care elevii noştri au aderat cu entuziasm în anul şcolar trecut şi în care doresc să se implice în continuare.

Concursul ecOprovocarea, iniţiat de asociaţia Viitor Plus, este un proiect care dă posibilitatea implicării elevilor, profesorilor, părinţilor, membrilor comunităţii în acţiuni şi activităţi ce vizează protejarea mediului. Cum mediul înconjurător poate deveni fragil dacă nu ne implicăm în protejarea lui, dorim şi noi să contribuim la păstrarea acestuia cât mai curat. Prin implicarea într-un astfel de proiect participanţii îşi pot forma noi abilităţi, atitudini şi valori în managementul activităţilor de protejare a mediului. De asemenea, lucrul în echipă, comunicarea, şi creativitatea vor fi competenţe pe care cei implicaţi le vor dezvolta pe parcursul acestui proiect. Vom desfăşura diferite activităţi astfel încât să aducem în atenţia celor din jurul nostru pe cei 3R (Reducere, Reutilizare, Reciclare), importanţi în procesul de păstrare a unui mediu înconjurător cât mai curat şi prietenos.

Echipa din şcoala noastră, înscrisă la secţiunea RECICLARE, şi-a început activitatea în cadru concursului naţional ecOprovocarea lansat de asociaţia Viitor Plus. Având ca sprijin conducerea Colegiului Naţional ”Ion C. Brătianu”, precum şi a tuturor departamentelor din şcoala noatră,  ne dorim să avem rezultate cât mai bune în continuare.

Vezi afisul sau fluturasul.

“Dacă Omul reuşeşte să elimine Eul, va fi capabil să asculte bătaia inimii naturii şi şoaptele ei.” (C. Brâncuşi, 1949)

Trăim într-o societate de consum, producătoare de deşeuri în cantităţi uriaşe, unde pentru oameni este din ce în ce mai greu să-şi satisfacă nevoile şi dorinţele. Practic, vom ajunge în imposibilitatea de a scăpa de consecinţele degradării serioase, ireversibile a mediului. Ce putem face ? Problemele mediului înconjurător sunt urgente,  din păcate, nu se rezolvă de la sine şi trebuie abordate de întreaga comunitate. Consider că doar o populație educată va putea îmbunătăți calitatea mediului și prin aceasta, calitatea vieții. Deci,  educaţia trebuie să fie o parte integrantă a soluţiei.

Programul extra-școlar ecOprovocarea a fost creat de asociația ViitorPlus, în urmă cu 9 ani, din dorința de a acoperi nevoia de educație pentru mediu a tinerelor generații. Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu,, Pitești s-a înscris prima dată în acest conurs, motorul fiind doamna prof. Carmen Moțoescu. Echipa implicată în proiect este acum mai mare. Alături de doamna prof. Carmen Moțoescu sunt și doamnele prof. Cristina Atanasescu, Mihaela Pricolici si Nicoleta Barbu, dar și doamna bibliotecar Iulia Guțu. Sigur că directoarele colegiului, doamna prof. dr. Alina Manea și doamna prof. Florica Dumitru, alături de consilierul educativ, doamana prof. Sanda Bâtan și de contabila Elena Andrei susțin proiectul. Toate acestea nu ar fi posibile fără implicarea elevilor noștri care s-au dovedit a fi extrem de determinați și au vrut să se alăture carelor didactice coordonatoare în cadrul echipelor: RECICLARE, CONȘTIENTIZARE, PLANTARE DE ARBORI, ECOLOGIZARE/IGIENIZARE și TÂRGURILOR DE ECONOMIE CIRCULARĂ.

Noi, brătienii, prin proiectul ecOprovocarea încercăm să trezim în fiecare individ responsabilitatea față de el însuși, dar și față de semenii lui, împreună să menținem planeta cât mai curată!

Noi, ne-am lăsat ecOprovocați. Voi?