Rezultatele cautarii tale

Vizita doamnei ambasador al Franței la Colegiul Brătianu

Postat de admin in data de 4 decembrie 2021
|
| 0

Colegiul Național « Ion C. Brătianu » a fost nominalizat de Alianța Franceză Pitești să reprezinte învățământul argeșean în cadrul vizitei de lucru în județul Argeș a Excelenței Sale, doamna Laurence Auer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței la București.

Doamna ambasador a fost însoțită de Julien CHIAPPONE-LUCCHESI, Consilier pe cooperare culturală, Frédéric BEAUMONT, Atașat  pentru cooperare științifică și universitară, Michaël KORICHE, Atașat pentru cooperare educativă, coordonator al rețelei Alianțelor Franceze din România, Sarah PRIARONE, responsabil al Departamentului de limba franceză.

La eveniment au participat și doamna Alina Manea, Inspector General IŞJ Arges, doamna Loredana Sima, Inspector de limbi moderne IŞJ Arges, doamna  Ecaterina Stroe, Director Alliance Française de Pitesti, doamna Crina Zărnescu, Președinte Alliance Française de Pitesti, domnul George Caval, Președinte al Camerei de Comerț Argeș, domnul Cornel Popescu, Director al Muzeului Județean Argeș.

Inalții oaspeți au fost întâmpinați cu pâine și sare de către doamna Director Florica Dumitru, doamna Director adjunct Serenela Răducu, de profesorii catedrei de limbi romanice Maria Jianu, Veronica Stan, Tatiana Florea și Gheorghița Cucu, de Alexandru Marinescu, reprezentantul Consiliului elevilor, coordonatorul echipei organizatoare a evenimentului și de elevii Mara Onel, laureată la Olimpiada Națională de limba franceză și Horia Rădulescu, laureat la Olimpiada Națională de informatică.

Eleva Sorana Ulmeanu a adresat cuvântul de bun venit, urmat de intonarea imnurilor naționale ale Franței și României.  Elevii Mara Onel, Adnana Ivana și Horia Rădulescu au făcut o scurtă prezentare a istoricului liceului, iar elevele Alexandra Popa și Ilinca Din au ilustrat prin două momente artistice susținute în limba franceză, două simboluri ale spiritualității românești, opera lui Mihai Eminescu și creația folclorică a Mariei Tănase.

Excelența Sa, doamna Ambasador, a mărturisit că a fost puternic impresionată de elevii brătieni, a scris câteva cuvinte în Cartea de Onoare a liceului și și-a exprimat dorința de a reveni la Colegiul Național « Ion C. Bratianu », pentru a ne uni eforturile în vederea întăririi relațiilor franco-române în domeniul cooperării educative.

Urmareste secvente video