Rezultatele cautarii tale

Profesori limbi romanice

Tatiana Florea
Profesor limba franceză

Citeste mai mult ➜

Oana Tănase
Profesor limba franceză

Citeste mai mult ➜

Veronica Stan
Profesor limba franceză

Citeste mai mult ➜

Maria Jianu
Profesor limbile franceză și spaniolă
Daiana Toboiu
Profesor limba spaniolă

Citeste mai mult ➜

Gheorghița Cucu
Profesor limba latină

Prezentare generala

« LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT »

Grupul de lucru al profesorilor de limbi romanice al Colegiului Naţional “Ion C. Brătianu inițiază tinerii pe drumul cunoașterii, prin intermediul limbii franceze, al limbii spaniole și al limbii latine.

Mai mult decât un scop în sine, învățarea limbilor străine contribuie la lărgirea perspectivei asupra lumii, face posibilă comunicarea în spații multiculturale și plurilingvistice și asigură accesul la informații din toate celelalte discipline, dincolo de conținutul manualului școlar.

Elevii colegiului și profesorii catedrei de limbi romanice, în colaborare cu parteneri precum Alianța Franceză Pitești și Universitatea din Pitești, se străduiesc fără încetare să obtină cele mai bune rezultate la olimpiadele și concursurile școlare și extrașcolare și să ducă numele și renumele colegiului pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Astfel, la Olimpiadele Naționale de limba franceză, limba spaniolă și limba latină, elevii  aduc, an de an, nenumărate premii și medalii în Argeș și reprezintă cu cinste învățământul românesc la nivel internațional. Cele mai răsunătoare rezultate sunt premiile la Olimpiada Internațională de limba franceză și la concursuri internaționale de limba franceză « Plume d’or », « Chants, sons sur scène » și de limba latină « Certamen Ovidianum Ponticum », « Certamen Ciceronianum Arpinum », « Certamen Horatianum ».

Mulți absolvenți ai colegiului au ales continuarea studiilor în diferite domenii de activitate, drept, inginerie, administrarea afacerilor, în limba franceză, atât la universități de prestigiu din țară, cât și din Franța, iar alții și-au construit cariere de succes în țări francofone și hispanofone.

Recunoașterea eforturilor noastre a venit de la însăși ES Ambasadorul Franței la București, care a lăsat în Cartea de Onoare a colegiului următorul mesaj :