Rezultatele cautarii tale

Corala Brătianu – calificare la etapa nationala

Postat de admin in data de 21 decembrie 2020
| 0

,,Corala Brătianu” a Colegiului Național ,,Ion C. Brătianu” din Pitești

„Profa” (doamna profesor Maria Cosmescu) a reușit! A reușit să califice Corala Brătianu la etapa națională a Olimpiadei Corale!
Astăzi, 23.03.2019, 40 de copii frumoși și-au unit glasurile cristaline și au cântat dumnezeiește, determinând juriul din Craiova să le acorde nici mai mult, nici mai puțin de 100 de puncte! Bravo! Frumos colectiv a format!
Felicitări tuturor și multă baftă la națională!

Corala Brătianu a reușit să aducă magia sărbătorilor de iarnă în inimile publicului în cadrul concertului de colinde – „Deschide uşa, creştine!” organizat duminică, 16 decembrie 2018, de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, împreună cu Primăria oraşului Mioveni şi Şcoala Populară de Arte Piteşti, cu binecuvîntarea Înaltpreasfinţitului Calinic Argeşeanu – Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Concertul de colinde a avut loc în Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Mioveni.

Peste 30 de elevi ai Colegiului Național ,,Ion C. Brătianu,, și-au unit vocile, au colindat și ne-au încălzit inimile într-o zi atât de friguroasă. Colindele pe care le-au interpretat au fost minunate, ei venind cu sufletul deschis și fiind absolut sinceri, acest lucru reprezentând cea mai frumoasă recompensă. În mijlocul catedralei, ascultând corul, nu am putut să nu îi dau dreptate lui Nicolae Herlea, care bine spunea că ,,vocea este un instrument de la Dumnezeu,,.

Vocile brătienilor au făcut-o mândră și pe doamna director Alina Manea, care i-a susținut pe coriști și care a vibrat la fiecare notă atinsă de aceștia. La sfârșitul reprezentației, elevii au primit de la doamna director și de la doamna contabil Elena Andrei, o veste nemaipomenită: vor primi ținute noi pentru viitoarele spectacole. Merită!

Corala Brătianu a luat ființă în anul 2006 la inițiativa doamnei profesor dirijor, Maria Cosmescu. Începând de atunci, corul a participat la nenumărate festivaluri și concursuri, atât naționale, cât și internaționale, stârnind de fiecare dată ropote de aplauze, însoțite de premii și medalii semnificative. Dintre acestea se remarcă:

 • Festivalul Internațional de Muzică Corală ,,D.G. Kiriac” – la care a participat an de an, începând cu 2006;
 • Festivalul Internațional de Muzică Corală ,,Antonio Vivaldi” – unde a câștigat de două ori premiul al II-lea, însoțit în ambele dăți de medalia de argint;
 • Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ,,Florile Dalbe” – unde a primit premiul I în fiecare an;
 • Festivalul ,,Euro-Hora” – unde, în 2008, a obținut premiul I;
 • Festivalul Internațional de Muzică Religioasă și Cântece de Crăciun de la Bratislava – unde, în 2009, a obținut medalia de bronz;
 • Festivalul Internațional de Crăciun de la Praga – unde, în 2010 și 2013 a obținut medalia de bronz și premiul Petr Eben;
 • Festivalul de colinde din Belgrad – la care a participat în 2012;
 • Reuniunea corurilor din Argeș – unde, în 2013, primește premiul I;
 • Olimpiada Națională de Muzică Corală – unde, în 2013, obține premiul I la etapa regională, iar în 2015, pe lângă premiul I la etapele județeană și regională, obține și ,,Diploma de excelență” la etapa națională de la Oradea;
 • Festivalul Internațional ,,Gheorghe Cucu” de la Slatina – la care a participat atât în 2014, cât și în 2016;
 • Festivalul Internațional de Muzică Corală din Nafplio, Grecia – la care a participat în 2014;
 • Festivalul Internațional de Muzică Corală din Hermionida, Grecia – la care a participat în 2018.

În ciuda faptului că numele îi este deseori asociat cu performanța și succesul, Corala Brătianu reprezintă în primul rând căldură și dedicare, zâmbetele publicului dornic să o asculte, emoțiile din spatele scenei și mai presus de toate, dragostea îndrumătorului ei, ,,sufletul corului”, așa cum spun coriștii, doamna profesor dirijor, Maria Cosmescu.

Felicitări, copii! Felicitări, doamna prof. Maria Cosmescu!

 

Prof. Cristina Atanasescu